Duurzaamheid

Teamsupply Duurzame Team- en bedrijfskleding


Termen als "respect" en "fairplay" zijn niet alleen belangrijk op het gebied van sport, maar ook in de omgang met onze toeleveranciers. Door te werken met leveranciers die hun producten op een duurzame, verantwoorde manier produceren dragen wij - en onze klanten - bij aan een continu proces om te verduurzamen en verbeteren.

Zo voldoen alle kledingstukken aan de Oekotex 100 normering, en bestaat het merendeel van onze kledingstukken voor 100 % uit biologisch katoen.

OEKO-TEX
Vertrouwen is niet te koop, alleen te verdienen. De OEKO-TEX Standard 100 is een norm die garandeert dat alle producten van Stanley/Stella geen schadelijke chemische stoffen bevatten en het label “Confidence in textile” mogen dragen. Een onafhankelijk controle- en certificeringssysteem garandeert dat alle textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten voldoen aan de volgende criteria:
- het voorzorgsbeginsel dat bepaalde stoffen verbiedt die schadelijk kunnen zijn, ook al zijn ze (nog) niet wettelijk verboden;
- de afwezigheid van chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu;
- de beperking van het loodgehalte in verven.

Biologisch katoen
Biologisch katoen is een natuurlijke, ggo-vrije vezel die veel minder water vereist dan conventioneel katoen. Bovendien wordt het katoen verbouwd zonder gebruik van chemicaliën (geen kunstmest of pesticiden) en dankzij de voorkeur voor teeltrotatie blijft de bodem gezonder, vruchtbaarder en vochtiger. De resten van het scheidingsproces van de katoen worden gerecycled tot diervoeder.

Gerecycled polyester
BStanley/Stella maakt gebruik van gerecycled polyester voor de confectie van winddichte jassen. Voor de productie van een winddichte jas worden zo’n zeven à acht gerecyclede PET-flessen gebruikt. Gerecycled polyester (tot 15 %) wordt eveneens gebruikt in combinatie met het biologische katoen van sommige van onze sweaters. En om te zorgen dat onze sweaters altijd superzacht aanvoelen, komt de huid nooit in direct contact met het polyester, dat zoals bij een sandwich tussen twee lagen katoen ligt.

Gerecycled katoen
Het versnijden van de verschillende stukken voor confectie van onze producten levert uiteraard snijresten op. Weggooien is natuurlijk uit den boze en daarom worden deze resten ingezameld en recycled tot nieuwe katoenvezels, die worden gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld tote bags.