Custom wielerkelding

Wielerverenigingen, fietsgroepjes en (selectie)teams rijden in de regel niet in standaard kleding uit de sportwinkel, maar dragen op maat gemaakte fietskleding met een eigen design. Wat is custom wielerkleding precies?

Custom?

Custom wielerkleding is simpelweg fietskleding die speciaal voor jou wordt ontworpen en geproduceerd. Dit betekent dat je het kunt kiezen uit verschillende kleuren, patronen en materialen om zo een uniek en persoonlijk tenue te creëren dat bij jullie team of vereniging past. Of je nu wilt pronken met de kleuren van je club of gewoon op zoek bent naar iets anders dan de standaard designs die in winkels verkrijgbaar zijn; custom wielerkleding biedt letterlijk eindeloze mogelijkheden.

Maar custom wielerkleding is meer dan alleen maar er goed uitzien. Het heeft ook verschillende praktische voordelen die kunnen bijdragen aan jouw prestaties op de fiets. Als eerste wordt custom made kleding vaak gemaakt van functionele, high-performance materialen die speciaal zijn ontworpen voor hun doel. Denk bijvoorbeeld aan het afvoeren van vocht of om je koel en comfortabel te houden tijdens lange ritten. Dit betekent minder irritaties, meer comfort en hierdoor een sterkere focus op je sportieve prestatie (c.q.het trappen). Ook kun je zelf kiezen welke zeem er in de fietsbroek komt. Dit gaat niet alleen om een dames- of heren zeem, maar er is ook zeker verschil in dikte (en daarmee absorberend en dempend vermogen) van de zeem. Welke model voor jou het beste geschikt is hangt o.a. af van je ambities en lichaamsgewicht.

Verder kan custom made kleding tot op zekere hoogte worden aangepast aan jouw lichaamsvorm en -type, wat zorgt voor een betere pasvorm en minder wrijving. Dit kan helpen om aerodynamischer te zijn en je snelheid op de fiets te verhogen, bijvoorbeeld bij een aeropak. Ook kunnen speciale details zoals grippers aan de mouwen en zoom ervoor zorgen dat je kleding op zijn plaats blijft, zelfs tijdens intensieve ritten. Of wat te denken van handige zakjes met rits voor het opbergen van sleutels of pasjes? It's all in the details.

Groepsgevoel

Toch is één van de grootste redenen om te kiezen voor custom wielerkleding 'teamgeest'. Als onderdeel van een fietsclub of vriendenteam kun je met custom made wielerkleding eenheid uitstralen en laten zien dat jullie echt één team zijn. Het dragen van dezelfde outfit als anderen in jouw groep zorgt voor een gevoel van verbondenheid en werkt zeer motiverend tijdens trainingssessies, wedstrijden of andere groepsactiviteiten. Ja, als het tenue naar wens is komt het gevoel van 'trots' ook naar voren.

Custom wielerkleding ontwerpen

Bij het ontwerpen van custom wielerkleding is het wel van belang om rekening te houden met verschillende aspecten. Denk aan kleurgebruik, plaatsing van logo's en teksten en eventuele sponsors die je wilt promoten. Het doel is om een ontwerp te creëren dat visueel aantrekkelijk is, opvalt en ook jullie identiteit als fietsers weerspiegelt. Het ontwerpen van een custom wiertenue is een creatief proces waarbij het niet alleen gaat om 'mooi', want het begrip 'mooi' is immers relatief en voor iedereen anders. Ook komen er praktische zaken aan bod bij het ontwerpen van een strak en uniek wielertenue.

Wij delen graag onze ervaringen om je te helpen met het ontwerpen van custom wielerkleding voor jullie vereniging, team of vriendengroep.

Let's team up!

Dus waar wacht je nog op? Neem contact op met Teamsupply en begin met het creëren van jouw unieke look op de fiets! Teamsupply is specialist op het gebied van custom wielerkleding. Samen zorgen we voor de perfecte combinatie van stijl, comfort en prestaties. Leuk is: Teamsupply levert custom wieler-, en hardloop- en triatlonkleding al vanaf 3 stuks! Let's team up!