Sportkleding bedrukken

De bedrukking met een clublogo, een sponsoropdruk of een rugnummer maakt elke teamsportoutfit uniek. Iedere druktechniek heeft zijn voor- en nadelen. Welke druktechniek het best geschikt is voor uw teamkleding, hangt af van de materialen, aantallen en het ontwerp. Wij informeren u graag.

Sublimatie

Polysters shirts met een lichte kleur kunnen we sublimeren. Dit houdt in dat de bedrukking in het textiel trekt, met als gevolg een fantastisch mooi eindresultaat van hoge kwaliteit. Bij sublimatiedruk wordt altijd gestart met een wit shirt, en zijn er geen beperkingen in het aantal kleuren. De mogelijkheden voor wat betreft kleuren en designs zijn dan ook eindeloos.

DTG

DTG (Direct to Garment) houdt in dat er direct op het te bedrukken textiel wordt geprint. Het textiel wordt opgespannen, en de DTG printer print het ontwerp. Alle designs zijn mogelijk, echter bij donkere shirts dienen we wel eerst een lichte onderlaag aan te brengen om ervoor te zorgen dat de kleuren ook mooi overkomen. DTG printen is geschikt voor kleinere oplages, in complexe designs.

Transferdruk

Bij tranferdruk worden de te bedrukken logo's of afbeeldingen eerst ge(zeef)drukt op een drager, gevolgd door een transparante lijmlaag. Hierna worden de bedrukkingen door middel vam een hittepers op het textiel aangebracht. Bij transferdruk zijn er geen beperkingen m.b.t. het gebruik van kleuren. Al worden verlopen/vervangingen in een ontwerp wel afgeraden.

Het voordeel van tranferdruk is dat je jouw logo's op voorraad kunt nemen, maar het textiel op bestelling laat afroepen/bedrukken. Dit scheelt voor een vereniging aanzienlijk in het vooraadrisico.

Foliedruk

Bij foliedruk (flex of flock) wordt de bedrukking eerst met een plotter (soort printer met een mesje) uit een of meerdere folies gesneden, waarna deze met een transferpers (hittepers) wordt aangebracht op het textiel. Deze manier van bedrukken is alleen geschikt voor 'eenvoudige' logo's, rugnummers of teksten in één of twee kleuren.

Foliedruk is ideaal voor het aanbrengen van namen of rugnummers, het maken van samples of andere (zeer) kleine oplages.

Zeefdruk

Bij de zeefdruktechniek wordt het ontwerp eerst overgezet op een zeefraam. Hierna wordt de inkt door de zeef direct op het textiel gedrukt. Dit werkt snel, en is goed geschikt voor grotere oplages. Maar voor iedere kleur is er een aparte zeef nodig. Ook complexere ontwerpen kunnen worden gezeefdrukt, maar soms is sublimatie of transferdruk een beter alternatief.

Borduren

Een borduurmachine (meerkoppige naaimachine) stikt de ontwerpen in het textiel. Meerdere kleuren zijn met borduren geen probleem, al zijn de kleuren wel afhankelijk van het borduurgaren en kunnen we niet in alle gevallen 100% kleurechtheid garanderen.

Badges

Jouw ontwerp wordt omgezet tot een gestikte, geweven, siliconen of rubberen badge. Deze badge wordt vervolgens op het textiel geperst. Als je gebruik wilt maken van badges zijn ontwerpen in meerdere kleuren geen probleem.