Druktechnieken

Welke druktechnieken gebruiken wij voor het bedrukken van team- sportkleding?

De gebruikte techniek voor het bedrukken van (sport)kleding, is o.a. afhankelijk van de gewenste oplage, en het gewenste ontwerp. Bij Teamsupply kunnen we kleding op verschillende manieren voorzien van logo's, sponsoruitingen, namen en rugnummers.

Transferdruk

Transferdruk

Bij transferdruk wordt er eerst een transfer gemaakt. Dit houdt in dat logo's, tekst of afbeelding op een transferfolie wordt geprint. Met behulp van een transferpers (hittepers) wordt de afbeelding vervolgens op het textiel aangebracht.

Transferdruk is geschikt voor gebruik met eenvoudige logo's, teksten of contouren. Geschikt voor team- en bedrijfskleding in grote en kleine oplage's. Hittebestendig. Perfect voor op werkkleding.

Sublimatie

Sublimatie

Sublimatiedruk is gebaseerd op een chemisch proces waarbij een print als het ware in het oppervlakte van het te bedrukken artikel wordt gesmolten. De speciale sublimatie-inkt wordt aangebracht op een drager, en vervolgens verhit met een hittepers zodat deze los laat van de drager. De hitte zorgt er voor dat de inkt hecht aan de coating van textiel maar ook keramiek of aluminium. Ideaal voor full colour bedrukkingen.

Voor gebruik met eenvoudige logo's, teksten of contouren. Geschikt voor team- en bedrijfskleding in grotere oplage's.

DTG Printen

DTG

DTG staat voor 'Direct to Garment' ofwel direct printen op stoffen. Een special printer print uw ontwerp direct op de stoffen. Pas hierna wordt de kleding in elkaar genaaid. DTG geeft volledige vrijheid in ontwerp en kleurgebruik.

Volledige vrijheid in ontwerp en het aantal kleuren. Stoffen worden geprint voordat deze in elkaar worden genaaid. Superstrak eindresultaat. Ideaal voor functionele sportkleding.